HIGHLIGHTS VANUIT DE SCHOLEN

"Jullie Hollanders hebben voor elke hulpvraag een ander gebouw”

Op donderdag 15 april kregen nieuwkomersleerlingen op de Kennemer Praktijkschool de laatste training van het tien weken durende programma “Jullie Hollanders hebben voor elke hulpvraag een ander gebouw”. Een succesvol programma dat samen met Lokaal 0 en Melior is verzorgd ter ondersteuning van nieuwkomers. Het traject had een tweeledig doel: NT2-onderwijs (extra) en het verwerven van sociaal-culturele vaardigheden. Aan de hand van een door Lokaal 0 ontwikkelde methode werden de leerlingen geholpen een brug te slaan tussen, soms botsende, systemen - familie, opvoeding en onderwijs. De trainingen werden door Cultuurtolk, Andy Oppong en NT2-begeleider, Isabel van ’t Spijker geleid.

Plantjesmarkt bij de Praktijkschool

Leerlingen van de Kennemer Praktijkschool organiseren een plantjesmarkt op 17 en 21 mei. Op het grasveld voor de school komen twee marktkramen te staan waar leerlingen van de sector Winkel plantjes gaan verkopen die door de leerlingen van de sector Groen zijn gekweekt. Naast de moestuingewassen zoals tomaat, paprika en courgette zijn er ook zomerbloeiers, kruiden en zaden te koop.

Ook zin om je tuin te vullen met plantjes, kom dan langs op 17 of 21 mei tussen 10:30 uur en 14:15 uur.

Leerlingen Bonhoeffercollege ontwerpen nieuwe milieustraat

De leerlingen van het Technasium kregen een ontzettend leuke opdracht: ontwerp een nieuwe milieustraat voor de BUCH (de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo). Het moet een bruisende plek in de regio worden, waar hergebruik en reparatie van materialen en spullen centraal staat. Het startschot werd 17 maart gegeven.

Succesvolle deelname Quantum Quest

De quantum computer staat momenteel volop in de belangstelling. Het was dan ook een uitgelezen kans om bij wiskunde D mee te doen aan Quantum Quest (www.quantum-quest.nl). Quantum Quest wordt georganiseerd door de UvA en QuSoft voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Aan de hand van de Quest leren de leerlingen de basics van quantum computing. Aan deze Quatum Quest hebben alle 43 wiskunde D leerlingen van het Bonhoeffercollege uit 5 en 6 vwo meegedaan, en met veel succes. Van de meer dan 200 internationale deelnemers zijn maar liefst 10 leerlingen van het Bonhoeffercollege in de prijzen gevallen.